• Tulip Roterra

    Rotorkopeggen

roteera

Geveerd stenenscherm

Stenen die voor de machine komen te liggen worden naar beneden geduwd. Hierdoor worden de rotors beschermd. Als er toch een steen tussen rotors en stenenscherm komt, veert het stenenscherm naar voren zodat de steen door de machine kan passeren.

Walterscheid aftakas met nokkenschakelkoppeling

Het voordeel van de tulipmatic is dat bij overbelasting de verbinding keer op keer verbroken wordt op het exact juiste moment. Dit verkleint de kans op schade bij overbelasting van de machine. Optioneel is de Tulipmatic breekpenautomaat.

Tanden gehard in 5 zones voor extra taaiheid

Tanden gehard in 5 zones voor extra taaiheid en verlengde levensduur. Bovenaan zijn ze extra taai. Hoe verder naar beneden, hoe harder het materiaal wordt. Hierdoor is de Tulip druppeltand extra goed bestand  tegen slijtage en tegelijk saai genoeg voor extreem zware omstandigheden.

Grote afstand tussen de lagers

Grote afstand tussen de lagers in de tandwielgoot. De lagers krijgen hierdoor minder krachten te verduren en er wordt gezorgd voor extra stabiliteit. Dit vergroot de levensduur van de lagers en grote krachten kunnen probleemloos opgenomen worden.

Grootste assortiment aan wisseltandwielen

Grootste assortiment aan wisseltandwielen op de markt zodat bij elke grondsoort een optimale rotorsnelheid kan ingesteld worden met het meest economische motortoerental van de tractor.

Speciale rond vorm

De slepend opgestelde druppeltanden hebben een speciale ronde vorm. De vorm zorgt voor minder versmering en de kluiten worden volgens hun natuurlijke breuklijn gebroken. Verder voorkomt de slepende vorm dat de diepere lagen grond en stenen naar boven gehaald worden. Doordat de tand rond is, wordt er brandstof bespaard, omdat de tand op geen enkel moment met een vlakke kant in de rijrichting staat. De machine trekt hierdoor lichter.

Brandstofbesparend

4 rotors per meter voor een lagere vermogensbehoefte en dus brandstofbesparing. Aangrenzende rotoren overlappen elkaar.

Verstelmogelijkheden

Rol met vele verstelmogelijkheden en ”floating” systeem.

Standaard doorlopende aandrijfas

Standaard doorlopende aandrijfas voor aandrijving van bv. een zaaimachine