Peeters Landbouwmachines introduceert nieuwe innovaties op Agritechnica

Peeters Landbouwmachines BV, wel bekend van de merken Peecon en Tulip, introduceert op de Agritechnica te Hannover een aantal nieuwe innovaties.

Een daarvan is de Peecon Biga Future. De Future is een uitbreiding op het standaard Biga voermengwagen assortiment. Peecon biedt met dit model de veehouder een oplossing om met 1 combinatie voer te mengen en uit te doseren of vers gras van het land te halen en uit te doseren. Daarnaast kan deze combinatie ook gebruikt worden voor het instrooien van de stallen. De Biga Future is gebouwd uit 25% dunnere en lichtere, maar hoogwaardigere materialen. Daarnaast is hij voorzien van grotere en bredere banden (560/45R22.5) om te zorgen dat de bodemdruk in het veld zo laag mogelijk is. De frontmaaier voorop legt het zwad af in een special daarvoor ontworpen opvangbak. Deze opvangbak is er in diverse modellen voor diverse merken en types frontmaaiers. Door middel van een ventilator met hoge capaciteit wordt dit gras in de mengwagen gezogen waarna het in de stal uit gedoseerd kan worden. Optioneel kan de mengwagen worden voorzien van twee hydraulische kleppen, die de toevoer vanaf de frontmaaier afsluiten en een toevoer vanuit de mengwagen openen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld fijn gesneden stro vanuit de mengwagen in de stallen gestrooid worden.

Naast de Biga Future presenteert Peeters Landbouwmachines het Peecon Gull Wing double tyre system. Dit systeem is tevens beloond met een zilveren medaille op Agritechnica 2015! Met dit systeem kunnen dubbellucht wielen hydraulisch op en neer geklapt worden. Tijdens transport zijn de wielen opgeklapt en worden deze achter de cabine van de tractor gedragen. Dit zorgt ervoor dat de totale breedte van de tractor beperkt wordt en hierdoor verbetert de verkeersveiligheid aanzienlijk. Aangekomen op de akker kunnen de dubbellucht wielen hydraulisch naar beneden geklapt worden. Door middel van de koppelmiddelen kunnen de wielen snel aan de tractor bevestigd worden en kan men aanvangen met de werkzaamheden. Als het werk op de akker gedaan is, dienen de koppeldelen weer losgemaakt te worden en kunnen de wielen vervolgens hydraulisch worden opgeklapt. Op deze manier kan er weer veilig en met een beperkte breedte aan het verkeer worden deelgenomen. Daarnaast spaart men hiermee mankracht en extra middelen uit om de dubbellucht wielen te monteren. Het systeem word bevestigd aan de achterbrug van de trekker en hierdoor blijft de hefinrichting beschikbaar voor velerlei werktuigen. Het systeem is beschikbaar voor veel merken tractoren en diverse bandenmaten.

Peeters Landbouwmachines stelt bovenstaande innovaties en diverse andere machines aan u voor op stand D05 in hal 25.

image4

 

 

 

 

 

 

image3

 

 

 

 

 

 

image6