• Centerliner

    Kunstmeststrooiers

centerliner slider2

Het Centerliner systeem

Het unieke van de Centerliner is dat de 2 werpschijven – met elk 4 schoepen – over de volle strooibreedte werpen. De strooibeelden van de 2 werpschijven komen hierdoor over elkaar te liggen.

1. De meeste 2-schijven strooiers maken 2 halve strooibeelden die als het ware tegen elkaar aangelegd worden.
Alleen door een zeer nauwkeurige afstelling, welke herhaald moet worden bij gebruik van een andere soort kunstmest,
kan voorkomen worden dat in het midden een baan ontstaat door een onjuiste overlap. Bij de Centerliner zijn banen
uitgesloten, omdat de 2 strooibeelden volledig over elkaar heen gelegd worden. Dit is in feite een volledige, dubbele overlap!

2. Bij de meeste 2-schijven strooiers loopt het strooibeeld vrij steil af. De aansluitende werkgang heeft een kleine overlap,
waardoor uiterst scherp gereden moet worden. Een kleine rij-fout is er vaak de oorzaak van dat banen ontstaan bij de
aansluitende werkgang. Bij de Centerliner zijn deze banen uitgesloten, omdat de overlap tot aan het trekkerspoor van de vorige
strooigang ligt. Een rij-fout van 1 meter of meer is daarom veel minder kritisch en verstoort niet het totale strooibeeld.
Het Centerliner strooibeeld wordt met de aansluitende werkgang opnieuw “dubbel” overlapt. Daarom kan terecht gesteld worden:
de TULIP Centerliner heeft 2x een dubbele overlapping.

Afdraaiunit

Onder invloed van de korrelgrootte en vochtigheidsgraad varieert de doorstroomsnelheid sterk. De afdraaiunit is een uitstekend hulpmiddel voor het meten van deze snelheid waardoor de gewenste dosering uiterst nauwkeurig wordt bepaald.

SE C en SX C

Centronic II GPS voor snelheidsafhankelijk strooien. Als u sneller gaat rijden, verhoogt de dosering. Zo blijft de gestrooide hoeveelheid per hectare steeds gelijk. Vanuit de tractorcabine kan de strooihoeveelheid snel aangepast worden tijdens het rijden. Op het scherm worden o.a. weergegeven: rijsnelheid, gewenste kg/ha, kleppenstand, werpschijfsnelheid, afgelegde weg en gestrooide oppervlakte.

Schoepen en verdeelkommen

De speciale vorm van de schoepen is het gevolg van vele proeven. De zuigkracht van de schoepen zorgt samen met de gedwongen dosering voor een constante en regelmatige toevoer van kunstmest. De schoepen van de linker werpschijf staan 45° gedraaid ten opzichte van die van de rechter werpschijf. De uitgestrooide korrels komen dus niet in elkaars baan. Het resultaat is een gesynchroniseerde en gelijkmatige afgifte. De verdeelkom zit erg dicht tegen de werpschijf voor probleemloos werken op hellingen. Het doseerpunt ligt in het midden waardoor de kunstmest langzaam versnelt langsheen de schoepen in plaats van er door verpulverd te worden.

Viervoudig strooibeeld

Het viervoudig strooibeeld zorgt voor een uiterst lage variatiecoëfficient. Strooibanen worden in de praktijk niet geconstateerd. Elke vierkante meter wordt als het ware 16 keer bestrooid. Als gevolg hiervan is de machine zeer vergevingsgezind voor afwijkende gebruikersinstellingen. Dit maakt voor u het instellen gemakkelijker.

Uniek

•2 x 4 van buiten naar binnen draaiende
schoepen voor viervoudig strooibeeld
• Hydraulische bediening van de dosering
• Dosering zeer simpel in te stellen
• Beschermkappen voor een schone tractor
• Walterscheid aftakas
• SX: twee draadzeven (SE: twee plaatzeven)
• SX: wisseltandwielen
• SX: standaard trekhaak
• SX: degelijke opzetrand uit één stuk
• Standaard: kantstrooien d.m.v. schuinstellen machine
• Optioneel: Centraside kantstrooiset